La cour de la reine
Our restaurant “La Cour de la Reine” serves a bistronomic, local and creative cuisine. Our culinary experience has be awarded by prestigious guide and our will is to keep it accessible. Enjoy a tasty meal in the heart of Spa, the pearl of the Belgian Ardennes.
We offer you our Bistronomic menu which varies every month and is updated according to the inspiration of Chef Jérémy Finck and the arrival of local products.
You can’t find what you’re looking for in the current menus? No problem, we also offer you our carte which includes our essentials and some signature dishes.
La Cour de La Reine restaurant is rewarded by the Gault & Millau guide with a score of 13/20 as well as the Michelin guide.
Our suggestions
Menu Bistronomique
A la carte
Formules groupe
Our conditions
Menu Bistronomique
MenuBistronomique
Prémices Cold pea cappuccino with garden mint Scrambled Eggs & Salmon “Label Rouge” Feta & Cucumber
Large ball of sourdough and toasted malt bread accompanied by smoked Herve butter, Espelette pepper, red beetroot and fleur de sel to accompany your meal.
***
Organic Veal & Tuna “Vitello Tonatto” Veal cooked at 85°C accompanied by tuna espuma Caper gel / Arugula oil / Caprons / Sarté
***
Mussels – Frite.be Gold mussels from the north sea Sabayon marinière & fried rice fritter with Chimay cheese Carrot / Onions / Leek / Celery
***
Catch of the day Floral “Dashi” Clear pearl fish broth with lobster oil Lovage & Saltworks
***
‘’Coq des prés’’ Bio Waffle with chanterelles and Chickweed Lightly smoked supreme sauce
***
Regional cheeses (€8.50 to replace dessert)
***
Caramelized puff pastry Valrhona “Great origins” chocolate Praline / Raspberries / Blackberries |
The Bistronomic menu is offered per entire table
The 4-course menu: 68,90 €
The 5-course menu: 83,90 €
The 6-course menu: 94,90 €
Wine selection: 8,80 €
We do not work “à la carte” for tables of 6 or more people, we favor the menu formula
A la carte
Croquetterie by La Reine
Vol au vent croquettes Truffled mayonnaise / Carrot and red onions in vinegar
| 18,90 € |
Beef Holstein croquette in a kornflake crust Espuma Béarnaise & Ginger Mustard Seed Pickles
| 19,90 € |
The duo of Mouligneau cheese croquettes in an old Sarté crust Reduction with Liège syrup
| 19,90 € |
The duo of North Sea gray shrimp croquettes Fried parsley & shrimps
| 23,90 € |
“Tapas” Sole goujonnettes to share Homemade tartare | 24,90 € |
Our Starters
| |
Veal cooked at 85°c accompanied by tuna espuma Caper gel / Arugula oil / Caprons / Sarté
|
Mussels-Frites.be 24.90 € Gold mussels from the north sea Sabayon marinière & fried rice fritter with Chimay cheese Carrot / Onions / Leek / Celery
|
Black Pearl beef carpaccio cannelloni 27.90 € Corn & Popcorn with mustard flower
|
Lobster roll 64.90 € 1/2 blue lobster served in a brioche bun like in Canada Green celery / Dill and chives mustard mayonnaise This starter is accompanied by a 10 gr box of Oscietra Caviar, Sturia
|
Our dishes
|
Low temperature Brasvar Pork T-bones (+/- 500g) 42.90 € Garum of mushrooms & potatoes
|
Catch of the day 43.90 € Dashi / Lobster oil / Lovage / Saltworks With 10 gr of Sturia caviar + 30.00 €
|
Coq des prés Bio 36.90 € Waffle with chanterelles and Chickweed Lightly smoked supreme sauce
|
Our butcher’s pieces 45.90€
Rosemary Grenailles / Espuma Béarnaise / Grilled Vegetables
|
On Friday evening, we ask for a
service including a minimum starter and main course.
On Saturday evenings and for group more than 6 peoples, we only work on the menu formula.
On Saturdays we only propose our bistronomic menu
.
Formules groupe
Nous avons une formule apéritive proposée avant le repas sur notre rooftop terrasse (si le temps le permet) ou dans notre salle de divertissement
Cette formule comprend 4 verrines apéritives
Formule 1 : 30€ par personne avec les bulles, l’eau, le jus d’orange pendant une heure
Formule 2 : 45€ par personne au champagne Pommery, Bières, Eaux, Vins, Softs pendant une heure.
Pendant cet apéritif, nous privatisons l’un de nos 2 endroits suivant la météo avec un service personnalisé, cette offre n’est pas obligatoire mais peut être ajoutée avant le repas.
Pour la partie repas, nous avons 4 formules :
Menu 1 (pas le vendredi et samedi soir) : Entrée / Plat / Dessert au tarif de 49.90€ par personne
Menu 2 : Entrée froide / Entrée chaude / Plat / Dessert au tarif de 68.90€ par personne
Menu 3 : Entrée froide / 2 entrées chaudes / Plat / Dessert au tarif de 75.90€ par personne
Menu 4 : 3 entrées / Entremet / Plat / Fromage / Dessert au tarif de 85.90€ par personne
Nous pouvons également ajouter un forfait boissons pendant le repas
Forfait boissons 1 : inclus la sélection de vins maison (1 verre et demi par service), l’eau, le café
Menu 1 : +33.00€ / Menu 2 : + 40.00€ / Menu 3 : + 47.00€ / Menu 4: + 51.00€
Forfait boissons 2 : inclus l’apéritif maison, la sélection de vins en accord vins et mets (1 verre et demi par service), l’eau ; le café et un digestif
Menu 1 : 41.00€ / Menu 2 : + 48.00€ / Menu 3 : + 55.00€ / Menu 4: + 59.00€
Forfait boissons 3 : Inclus la coupe de Pommery Brut ou Rosé, La sélection de grands vins d’appellations, AOC et grand Cru 100% Français (1 verre et demi par service), l’eau, le café et un digestif
Menu 1 : 61.00€ / Menu 2 : + 68.00€ / Menu 3 : + 75.00€ / Menu 4: + 79.00€
Nous demandons une carte de crédit en garantie ou un versement d’acompte pour confirmer une grande table.
Nous acceptons l’annulation gratuite à -48h entre 6 et 10 personnes
Nous acceptons l’annulation gratuite à – 4 jours entre 10 et 20 personnes
Nous acceptons l’annulations gratuite à -10 jours au-dessus de 20 personnes.
Un montant de 40€ par personne est demandé en garantie ou acompte pour chaque table au-dessus de 6 personnes afin de valider la réservation
Nous avons également la possibilité de proposer d’autres formules. Nos menus sont connus 15 jours avant la date de votre visite et peuvent être envoyé par e-mail.
Nous prenons en compte toutes demandes de modification, nous adaptons aux intolérances et au allergies sans aucun problème notre menu mais nous devons le savoir 3 jours à l’avance.
Nous ne sommes pas en mesure de proposer une cuisine Végane
Our conditions
We accept tables of 1 to 70 people.
From 5 people, we require a deposit to guarantee the reservation.
Reservation not honored and no-show will be charged 50 euros per person.